Συμβουλές για δωρεάν προώθηση της νέας ιστοσελίδας σας

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (16 Ψήφοι)

Συμβουλές για δωρεάν προώθηση της νέας ιστοσελίδας σας

Αν μόλις αποκτήσατε μια ιστοσελίδα και επιθυμείτε να την προωθήσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ, οι παρακάτω συμβουλές πιθανόν να σας φανούν χρήσιμες.

Αυτό που πρέπει να κάνετε από την πρώτη κιόλας μέρα είναι να φροντίσετε να εμφανιστεί ο καινούριος σας ιστότοπος στα οργανικά αποτελέσματα του Google και μάλιστα όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εφαρμόσετε ορισμένες πολύ απλές τεχνικές SEO, δηλαδή βελτιστοποίησης της σελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης (τέτοια μηχανή είναι -ως γνωστόν- και το Google).

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι η υποβολή σε δωρεάν καταλόγους ιστοσελίδων (π.χ. στο weblinks.gr), προκειμένου τα search bots να «ανακαλύψουν» σε πρώτη φάση την ιστοσελίδα σας και τις επόμενες ημέρες αυτή να αρχίσει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Μόλις αυτό συμβεί, μπορείτε να εξακολουθήσετε να την καταχωρείτε σε καταλόγους για να εξασφαλίσετε με τον καιρό υψηλότερη θέση, αρκεί όμως να το πράξετε σταδιακά και με υπομονή. Κι αυτό γιατί αν επιχειρήσετε αμέσως να υποβάλετε το site σας σε μεγάλο αριθμό καταλόγων, τότε μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Από κει και πέρα, ένας ακόμα καλός τρόπος προώθησης είναι η υποβολή σχολίων σε blogs, τα οποία έχουν σχετική θεματολογία με τη δική σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σχολιάσετε σε κάποιες από τις αναρτήσεις και να βάλετε το link σας στο πεδίο «website», εφόσον προσφέρεται αυτή η δυνατότητα.

Τέλος, κάνοντας μια αναζήτηση στο Google, μπορείτε να βρείτε αρκετούς καταλόγους άρθρων, όπου μπορείτε να καταχωρήσετε δωρεάν τα δικά σας κείμενα, που θα συνοδεύονται φυσικά από το ενεργό link της ιστοσελίδας σας στην πηγή. Πρόκειται για έναν τρόπο που μπορεί να σας ωφελήσει σε σημαντικό βαθμό, με την προϋπόθεση βέβαια τα κείμενά σας να είναι μοναδικά και όχι προϊόν κλοπής από άλλον ιστότοπο.

Διαβάστε εδώ σχετικό θέμα για το article marketing

Διαβάστε εδώ σχετικό θέμα για τους καταλόγους ιστοσελίδων

Σχόλια   

+4 #1 Νίκος Μάντζι 26-12-2014 22:54
Πολύ καλές συμβουλές!
0 #2 Μάνος 13-04-2015 13:10
Τα περισσότερα blogs έχουν nofollow στα σχόλια οπότε η αξία των backlinks είναι σχεδόν μηδαμινή. Κάπου είχα βρει μια λίστα με όλα τα blogs χωρίς nofollow αλλά μετά από μια ζημιά που έπαθα με τον δίσκο την έχασα δυστυχώς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση