Τα οφέλη της καταχώρησης σε καταλόγους ιστοσελίδων

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.83 (24 Ψήφοι)

Τα οφέλη της καταχώρησης σε καταλόγους ιστοσελίδων

Αν έχετε σκοπό μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία, δεν αρκεί μόνο μια όμορφη και εύχρηστη ιστοσελίδα ή ένα καλό προϊόν, αλλά ένας από τους σημαντικούς τομείς -αν όχι ο σημαντικότερος- που πρέπει να προσέξετε είναι η προώθησή της.

Μια συνηθισμένη μέθοδος κατά το παρελθόν ήταν η καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης, πράγμα στο οποίο εξειδικεύονταν αρκετές εταιρείες, αναλαμβάνοντας έναντι σημαντικής αμοιβής την καταχώρηση σελίδων στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google, Yahoo) και όχι μόνο. Πλέον όμως αυτό έχει αλλάξει και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει σχεδόν μηδαμινή αξία αν το κάνει κανείς. Είναι κάτι εντελώς περιττό, θα λέγαμε, και δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα καταχωρώντας απλώς το link σας σε μερικές μηχανές αναζήτησης.

Αντίθετα, αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να αποκτήσετε συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες, που θα παραπέμπουν στον δικτυακό σας τόπο. Και μάλιστα έχει μεγάλη σημασία αυτές οι ιστοσελίδες να έχουν όσο το δυνατόν πιο υψηλό PageRank (PR) γίνεται. Θα πρέπει, δηλαδή, να έχουν τουλάχιστον PR 1 και βέβαια είναι ιδανικό αν έχουν από 3 και πάνω. Όλα αυτά, με την προϋπόθεση βέβαια το link που προσφέρουν να είναι κανονικό και όχι no-follow, κάτι που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα αν θέλετε να έχετε αποτελέσματα.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι ένας no-follow σύνδεσμος είναι εντελώς άχρηστος, ωστόσο έχει πάρα πολύ μικρή δύναμη και αξία, οπότε δεν είναι εφικτό να βελτιώσει τη θέση της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, που είναι άλλωστε και ο στόχος σας. Άρα, άδικος κόπος και χρόνος.

Ένας πολύ ωραίος και εύκολος τρόπος προώθησης, αποκτώντας παράλληλα και τα επιθυμητά links, αποτελεί η καταχώρηση σε καταλόγους. Με μια αναζήτηση στο Google θα εντοπίσετε αρκετούς από αυτούς, τόσο ξένους, όσο και ελληνικούς. Ειδικά μάλιστα όταν ένας κατάλογος ιστοσελίδων προσφέρει τη δυνατότητα καταχώρησης εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και έχει υψηλό PR, είστε σε μεγάλο βαθμό κερδισμένοι. Κι αν πάλι δίνεται η δυνατότητα do-follow συνδέσμου, τότε, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα για εσάς.

Η καταχώρηση της ιστοσελίδας σας σε καταλόγους δεν είναι, ωστόσο, το μόνο πράγμα που για το οποίο πρέπει να μεριμνήσετε, όμως είναι σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα. Υπάρχουν ένα σωρό ακόμη ενέργειες στις οποίες μπορείτε να προχωρήσετε και τεχνικές που θα πρέπει να εκμεταλλευθείτε. Και φυσικά, δεν πρόκειται να σας αφήσουμε έτσι. Σε επόμενα άρθρα μας θα αναλύσουμε τον καθέναν από αυτούς ξεχωριστά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση