Τι είναι το article marketing;

4.7241379310345 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.72 (29 Ψήφοι)

Τι είναι το article marketing;

Η συγγραφή και αναδημοσίευση άρθρων (article marketing) είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τις εταιρείες του είδους ή τους webmasters. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για να αποκομίσει κανείς οφέλη τόσο όσον αφορά το traffic του ιστοτόπου του, όσο και σχετικά με την κατάταξή του στις μηχανές αναζήτησης.

Όταν λέμε «article marketing» δεν εννοούμε βέβαια την ανάρτηση άρθρων στην ίδια την ιστοσελίδα που προωθείται. Αυτό που μας απασχολεί είναι η δημοσίευση των άρθρων μας σε άλλους ιστοτόπους, επιδιώκοντας μάλιστα να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι στον αριθμό τους. Και αυτό διότι όσο πιο πολλοί, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα για το site μας!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ωφεληθούμε είναι το άρθρο να περιέχει ενεργό link προς τον ιστότοπό μας και να είναι οπωσδήποτε πρωτότυπο. Ένα copy-paste άρθρο δεν έχει καμιά αξία για τη Google και δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό το κείμενο να είναι ευανάγνωστο, ορθογραφημένο και να έχει ενδιαφέρον για το κοινό. 

Αν ακολουθήσουμε τους παραπάνω κανόνες, τότε θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των αναγνωστών, πράγμα που πρέπει να αποτελεί πάγιο στόχο μας. Επιπλέον, πρέπει να έχουμε πάντοτε στο νου μας ότι ένα ωφέλιμο και ενδιαφέρον άρθρο δεν θα οδηγήσει μόνο κόσμο στην ιστοσελίδα μας, αλλά με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε αυτό να αναδημοσιευθεί και σε άλλα sites της ίδιας θεματολογίας, μαζί μάλιστα με το ενεργό link μας

Φυσικά, κάθε σύνδεσμος από άλλη ιστοσελίδα που οδηγεί στο site μας είναι πολύ σημαντικός για την κατάταξή του σε υψηλότερες θέσεις της Google. Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό, αν αυτοί οι σύνδεσμοι αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, τότε θα βγούμε κι εμείς πολλαπλά κερδισμένοι.

Σχόλια   

0 #1 Primadonna 22-01-2017 23:01
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε ότι η συγγραφή άρθρων είναι ο καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος για την κατάταξη ενός site στην Google.Θα ήθελα να προσθέσω και δεν ξέρω εάν συμφωνείτε δύο πράγματα.1) Ότι μεγαλύτερη αξία έχει η καταχώρηση ενός άρθρου σε μία σελίδα του ιδίου αντικειμένου πχ ένα κατάστημα με ρούχα το ιδανικότερο είναι να πάρει σύνδεσμο από ένα site που έχει σχέση με μόδα και 2) ότι έχει αξία μικρή βέβαια αλλά έχει και η συγγραφή άρθρου στο ίδιο το site διότι παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο κάτι το οποίο αγαπάει και επιβραβεύει η Google και επί πλέον δείχνει ότι το site έχει κινητικότητα και δεν είναι σε λήθαργο.Ευχαρισ τώ για την φιλοξενία σας.
0 #2 Ειδη δώρων 14-02-2021 15:01
Στο εξωτερικό είναι διαδεδομένη και η αγορά πρωτοτύπων άρθρων ανά niche. Τόσο σημαντικό είναι για τα site

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση