Τι είναι το Google Penguin;

4.8461538461538 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.85 (26 Ψήφοι)

Τι είναι το Google Penguin;

Επιχειρώντας να μειώσει το spamming και την προσπάθεια κακόβουλου reverse engineering, η Google προχώρησε σε μια τροποποίηση του αλγορίθμου της που είναι γνωστή ως Google Penguin.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Google Penguin το τελευταίο διάστημα σε κάθε του update είναι η διαρκής επιθετικότητα απέναντι σε marketers που χρησιμοποιούν τεχνικές μη ποιοτικού link building.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της Google είναι να απαιτούνται πλέον λιγότερα αλλά και πολύ πιο ποιοτικά backlinks για να κερδίσει μια ιστοσελίδα υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι σαφές ότι αποτελούν παρελθόν τεχνικές παλαιότερων ετών, που εφαρμόζονταν κατά κόρον, όπως η διασπορά συνδέσμων σε blogs, news portals, forums κλπ. Τέτοιες ενέργειες πλέον είναι πιθανό να επιφέρουν τιμωρία και να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως αντί να ανέβει θέση κατάταξης ένας ιστότοπος, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και ενδεχομένως τους πελάτες της, μπορεί πολύ εύκολα να καταποντιστεί για κάποιες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή ακόμα και για όλες όσες την αφορούν.

Άρα, όπως γίνεται αντιληπτό, απαιτείται πολλή προσοχή για να μπορέσουμε απ' τη μία να αποκομίσουμε οφέλη με το link building, που άλλωστε αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα τα τελευταία χρόνια για την επιτυχία της ιστοσελίδας μας, και ταυτόχρονα από την άλλη να αποφύγουμε μια ανεπανόρθωτη ζημιά, ειδικά αν πρόκειται για την επιχείρησή μας.

Ακόμη και χωρίς να δαπανήσουμε χρήματα, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει ωστόσο να παίρνουμε κάθε στιγμή σωστές αποφάσεις, επιλέγοντας ποιοτικούς, ασφαλείς και με καλό Page Rank ιστοτόπους.

Για να προσθέσετε στον κατάλογό μας την ιστοσελίδα σας, κάντε κλικ εδώ.

Σχόλια   

+1 #1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΒΡΑΜΗΣ 28-05-2015 17:55
Το Google Penguin ήρθε να καταπολεμήσει το spam και τα φτωχής ποιότητας site που δεν έχουν καλό και μοναδικό περιεχόμενο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση